, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γώγος: Μεγάλη προσοχή στα σύνορα με βαλκανικές χώρες-Η συσχέτιση με Βόρεια Ελλάδα

«Να υπάρξει μεγάλη προσοχή στα σύνορα με τις άλλες βαλκανικές χώρες που είναι επιβαρυμένες από την πανδημία» ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη συσχέτιση της κατάστασης στην Βόρεια Ελλάδα με την δύσκολη κατάσταση στη Βουλγαρία και τη Ρουμάνια, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά.

Ο κύριος Γώγος ανέφερε ότι οι άνθρωποι που πάνε στις εκκλησιές επειδή είναι μεγάλης ηλικίας πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και δεν είναι κακό να κάνουν κανένα τεστ, όπως επίσης και οι εμβολιασμένοι, παρότι δεν κινδυνεύουν όπως οι εμβολιασμένοι.

Ο κύριος Γώγος απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων εκτός από τους ανεμβολίαστους και στην χαλάρωση των μέτρων όπως η μη χρήση μάσκας στους πολυσύχναστους χώρους κυρίως δε στα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ.

Δήλωσε επίσης ότι η πολιτεία πρέπει να προετοιμαστεί ενόψει του Χειμώνα, αναπτύσσοντας περισσότερες κλίνες COVID-19 στα νοσοκομεία και επεκτείνοντας την συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.