, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Γολγοθάς» στις τράπεζες τον Δεκέμβριο

trapeza-kuprou

Γενικό «black out» θα επικρατήσει στις τράπεζες, προς τα τέλη του μήνα, όπου έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν δώρα, συντάξεις και οικογενειακά επιδόματα. Αν κανείς συμπεριλάβει και τα τέλη κυκλοφορίας, που συνήθως ο μεγαλύτερος όγκος τα προμηθεύεται στα τέλη Δεκεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, αναμένεται το αδιαχώρητο.

Δώρο Χριστουγέννων:

Έως τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να λάβουν το δώρο Χριστουγέννων οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, θα λάβουν το δώρο μεταξύ 16 και 23 Δεκεμβρίου. Μισθωτοί του Δημοσίου και οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων δεν λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων.
Συντάξεις:
Την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου νωρίτερα του προβλεπομένου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για όλα τα εποπτευόμενα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του ΟΑΕΕ να καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 23 Δεκεμβρίου.
Οικογενειακά επιδόματα:
600.000 δικαιούχοι θα πάρουν το οικογενειακό επίδομα στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης. Την 4η δοση θα λάβουν εκείνοι που έχουν πάρει τις τρεις πρώτες. Και τις τέσσερις δόσεις αυτοί που δεν έχουν πάρει τίποτα.
Τέλη κυκλοφορίας:
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και εξοφλούνται στις τράπεζες έως τις 31 Δεκεμβρίου. Μετά τη λήξη, η πληρωμή τους μπορεί να γίνει στις ΔΟΥ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.