02:29, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

H πόλη της Ευρώπης που πρέπει να πας τα Χριστούγεννα!

Της Φιλίππα Βλαστού
Η Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, είναι από τις κορυφαίες πόλεις που ελκύουν το ενδιαφέρον όλων των τουριστών. Υπάρχει όμως μια περίοδος του χρόνου που η πόλη γίνεται μαγική και αυτή είναι τα Χριστούγεννα.
Ήδη από τα μέσα του Νοεμβρίου η πόλη μετατρέπεται σε έναν παραμυθένιο τόπο, μετρώντας αντίστροφα για την γιορτή των Χριστουγέννων. Εκατοντάδες εντυπωσιακά λαμπιόνια, στολισμένες βιτρίνες και κτίρια, χριστουγεννιάτικα δένδρα και φάτνες, υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες στους δρόμους, όπως επίσης και μυρωδιές από το παραδοσιακό κρασί και τα κάστανα βάζουν στο εορταστικό κλίμα ντόπιους, αλλά και τουρίστες. Όλα αυτά μπορεί να τα απολαύσει κάποιος κάνοντας μια βόλτα στην ιστορική πόλη της Βιέννης, ακούγοντας παράλληλα την χριστουγεννιάτικη μουσική που ηχεί σε όλους τους δρόμους της.
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zorpidis Travel Services και φέτος έχει προετοιμάσει πακέτα διακοπών για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχοντας μεταξύ άλλων και αυτό της «Special κλασικής Βιέννης». Ο Βαγγέλης Μπιβολάρης, General Manager του Zorpidis Travel Services, μιλώντας στην Karfitsa είπε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έχει ξεκούραστο πρόγραμμα, χωρίς περιττά χιλιόμετρα εξηγώντας ότι: «Το σημείο αιχμής για αυτό το ταξίδι είναι ότι ταξιδεύουμε με απευθείας πτήση στο Σάλτσμπουργκ το πρωί, το οποίο απέχει από τη Βιέννη 330 χλμ αυτό είναι ένα ατού έναντι όσων ταξιδεύουν αμέσως προς Βιέννη ή Μπρατισλάβα καθώς για να δουν το Σάλτσμπουργκ θα πρέπει  κάνουν 330 χλμ για να πάνε και άλλα τόσα αντίστοιχα για να γυρίσουν. Με αυτή την πτήση που προτείνουμε εμείς λοιπόν οι τουρίστες πετάνε για Σάλτσμπουργκ και δεν κάνουν δυο φορές τα 330 χλμ που θα τα έκαναν με λεωφορείο, με τις όποιες καιρικές συνθήκες και επιπλέον τους μένουν 4-5 ώρες παραπάνω χρόνος για να περάσουν στο υπέροχο Σάλτσμπουργκ, στις λίμνες του Salzkammergut και στη συνέχεια αναχωρούμε για Βιέννη. Οι πτήσεις είναι με Aegean Airlines και έχουν μια μεγάλη επιλογή ξενοδοχείων για να μείνουν οι επισκέπτες».
Η «Special κλασική Βιέννη» απευθύνεται για όλους τους ταξιδιώτες, οικογένειες, παρέες, ζευγάρια.  Γιατί όμως να περάσει κάποιος τα Χριστούγεννα στη Βιέννη; Ο κ. Μπιβολάρης απάντησε: «η Βιέννη συνδυάζει την περίοδο των γιορτών την φοβερά όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με την μεγάλη και στολισμένη αγορά της. Υπάρχει το κομμάτι της μελωδικής διασκέδασης, διότι είναι η πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, υπάρχουν πολλά και φθηνά κονσέρτα για να παρακολουθήσει κανείς κλασσική μουσική, με πολύ μεγάλες και ωραίες ορχήστρες. Το όμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι πεζοδρομημένο και μπορεί κάποιος να κάνει τις βόλτες του. Επίσης, η Βιέννη είναι συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία, καθώς εκεί είναι και το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και υπάρχει ελληνική συνοικία στο κέντρο της πόλης. Επίσης, πηγαίνοντας στη Βιέννη έχεις την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις συνδυαστικές εκδρομές προς την Μπρατισλάβα η οποία είναι 60 χλμ , την Βουδαπέστη που είναι 200 χλμ και το Σάλτσουμπουργκ ή την Πράγα όπως είπαμε είναι 330 χλμ.».