, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

H νέα δωρεά του Ιβάν Σαββίδη!

F2-ιβαν σαββιδης
Σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00 θα γίνουν στη Φλώρινα τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών και Αξιωματικών του Μακεδονικού Μετώπου του Α” Παγκόσμιου Πολέμου οι οποίοι συμμετείχαν στην μάχη της Φλώρινας το 1916.
Μεταξύ των χορηγών του μνημείου (τοποθετήθηκε στην πλατεία Μαραθώνος στη Φλώρινα) βρίσκεται και το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη.
Το έργο είναι μία δημιουργία του γλύπτη, Γιώργου Κικώτη, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ρωσία αλλά διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και της Ανώτερης Σχολή Καλών Τεχνών, τμήματος γλυπτικής της Άλμα Άτα της πρώην ΕΣΣΔ, η οποία σήμερα ανήκει στο Καζακστάν.
Ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ για το μνημείο που χρηματοδότησε είπε:
«Τέτοια γεγονότα είναι σημαντικά σε μια εποχή όπου ορισμένες χώρες προσπαθούν να αναθεωρήσουν τα ιστορικά γεγονότα και να απομονώνουν πολιτικά την Ρωσία.
Οι Έλληνες θυμούνται και θα θυμούνται τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στην ανεξαρτησία της χώρας».
Πηγή:inpaok.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.