ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Human Rights 360:  Στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
23/11/2022
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Human Rights 360:  Στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει στείλει στις εισαγγελικές Αρχές πόρισμα με το οποίο η ΜΚΟ Human Rights 360 ερευνάται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Τον μίτο της Αριάδνης που συνδέει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με διακίνηση μεταναστών αλλά και χρηματοδοτήσεις άλλων δραστηριοτήτων καλείται να ξετυλίξει η Εισαγγελία, στον οποίο βρίσκεται ο φάκελος της ΜΚΟ Human Rights 360, καθώς και άλλων οργανώσεων που έχουν αντικείμενο το Μεταναστευτικό.

Στο μικροσκόπιο, λοιπόν, θα μπουν η ΜΚΟ Human Rights 360 και ο ιδρυτής της που έγιναν ευρέως γνωστοί για την εμπλοκή τους στις καταγγελίες πως οι ελληνικές Αρχές άφησαν στην τύχη τους 38 μετανάστες στον Έβρο τον Δεκαπενταύγουστο, αν και βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα παιδί.

Καταγγελίες που έγιναν θέμα σε Μέσα Ενημέρωσης και που σχεδόν έναν μήνα μετά σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της οργάνωσης πήρε πίσω, κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι οι 38 βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά.

Κάθε χρόνο ανέβαιναν οι δωρεές…

Το «καμπανάκι» για τη Human Rights 360 είχε σημάνει, ωστόσο, νωρίτερα. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Real News», τα έσοδα της οργάνωσης από δωρεές συνεχώς ανέβαιναν:

Related Post

Εφιάλτης για ανήλικη στη Θεσσαλονίκη – Την είχε αρπάξει 24χρονος, της έδινε ναρκωτικά και τη βιάζε

Σέρρες: 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για παρενόχληση – Συνελήφθη ο 62χρονος

Στην περιδίνηση της ενδοοικογενειακής βίας η Θεσσαλονίκη

Ευθ. Λέκκας για σεισμό στη Σκύρο: Παρακολουθούμε το φαινόμενο – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

  • το 2017 ήταν 18.750 ευρώ
  • το 2018 ανέβηκαν στις 430.700 ευρώ
  • το 2019 έφτασαν στις 679.722 ευρώ
  • το 2020 στο 1.558.491 ευρώ και
  • το 2021 στο 1.048.280 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί και τυχόν χρηματοδότηση από τον παχυλό προϋπολογισμό της οργάνωσης σε ομάδες «ερευνητικής δημοσιογραφίας» με στόχευση το Μεταναστευτικό και όχι μόνο, καθώς στους ισολογισμούς της ΜΚΟ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίζονται δαιδαλώδεις μεταφορές χρημάτων μεταξύ φορέων και εταιρειών που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που πρέπει να ελεγχθούν.

Έλεγχοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Το πόρισμα κατατέθηκε στην Εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργεία από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (Αρχή για το Ξέπλυμα), η οποία ζητά να ερευνηθεί ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360 για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ), με βασικό αδίκημα την απιστία. Σύμφωνα με το dikastiko.gr, έχουν ήδη δεσμευτεί οι λογαριασμοί του ιδίου, καθώς και άλλων προσώπων. Κατά την ίδια πηγή, στήθηκε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ΜΚΟ, στις οποίες ο επικεφαλής της Human Rights 360 διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών προς τη δική του ΜΚΟ. Ο ίδιος φέρεται επιπλέον να είχε συνάψει σχέση εργασίας με τις εν λόγω ΜΚΟ και εισέπραττε τα χρήματα που πήγαιναν από τη Human Rights 360 στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ.

Στις δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της οργάνωσης στις 31 Δεκεμβρίου 2021, που δημοσιοποιήθηκαν στις 23 Μαΐου 2022, αναφέρεται: «Επεκτείναμε και ανανεώσαμε όλες τις χρηματοδοτήσεις μας από το προηγούμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση της Νορβηγίας, των επιχορηγήσεων της Νορβηγίας του ΕΟΧ, του Rockefeller Brothers Fund, του Open Society Foundations, του Social Change Initiative και του Kahane Foundation (σ.σ.: Αυστρία)».

Τα συγκοινωνούντα δοχεία…

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι η ΜΚΟ έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας για υποστήριξη και από μεγάλα ελληνικά ιδρύματα, ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρει: «Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να επιδιώξουμε χρηματοδότηση μέσω των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ. {…} Αναμένουμε νέες σημαντικές επιχορηγήσεις από το Global Whole Being Fund και το Open Society Foundations και σκοπεύουμε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση από δέκα νέα ιδιωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών ιδρυμάτων, στα οποία ήδη έχουμε υποβάλει αίτηση. {…} Τέλος, διαφαίνονται αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης για την υποστήριξη πληθυσμών που έρχονται στην Ελλάδα από την Ουκρανία και που υπολογίζονται ήδη σε 25.000 άτομα».

Η απάντηση της ΜΚΟ

Κάνοντας λόγο για «ανακριβή και εσφαλμένα στοιχεία», η οργάνωση με χθεσινή της ανακοίνωση διαψεύδει τα δημοσιεύματα και υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση, ούτε ειδοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές. «Η Human Rights 360 δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι τα στοιχεία που αναφέρονται και συνδέονται με την οργάνωσή μας στο άρθρο αυτό είναι ανακριβή και εσφαλμένα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση, επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι επιλέχθηκε από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό των ΕΕΑ Grants, στις 19 Φεβρουαρίου 2019, να ενεργήσει ως διαχειριστής επιχορήγησης των προγραμμάτων «Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας» και «Άσυλο και Μετανάστευση», για τη χρονικό περίοδο 2019-2024, αντικρούει τους όποιους ισχυρισμούς περί κακοδιαχείρισης.

Όπως επισημαίνει, «για το σύνολο των προγραμμάτων μας λογοδοτούμε έμπρακτα και επιδιώκουμε τη διαφάνεια με κάθε μέσο. Έχουμε θεσπίσει αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως η ετήσια ανάθεση σε εξωτερικούς ορκωτούς λογιστές του ελέγχου των οικονομικών μας στον τομέα των προγραμμάτων και της διαχείρισής τους», ενώ σημειώνει πως όλες οι αναφορές δράσης και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις αποστέλλονται σε όλη τη βάση των δωρητών, κρατικών και μη φορέων και είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Άμφισσα: Κάθειρξη 10 ετών σε 75χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη
Θεσσαλονίκη

Εφιάλτης για ανήλικη στη Θεσσαλονίκη – Την είχε αρπάξει 24χρονος, της έδινε ναρκωτικά και τη βιάζε

Η 13χρονη εντοπίστηκε στο πλαίσιο αναζήτησης της έπειτα από δήλωση εξαφάνισης κι ενώ συγκροτήθηκε από την αστυνομία ειδική ομάδα για...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
10/01/2026
Φρίκη στην Αθήνα: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε τη 16χρονη φίλη του γιου του
Ελλάδα

Σέρρες: 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για παρενόχληση – Συνελήφθη ο 62χρονος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Σερρών η σύλληψη ενός 62χρονου καθηγητή λυκείου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου, ύστερα...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
19/12/2025
Next Post
androulakis

Αντί για κόμματα, θα κλείσουν… σπίτια

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
10/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa