00:27, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Η δολοφονία του Μάριου και τα αναπάντητα ερωτηματικά

mariosΣυγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου με φωτογραφίες του στα χέρια ζητούσαν για μια ακόμα φορά να μιλήσουν οι ένοχοι και να αποκαλύψουν που βρίσκεται το πτώμα του. Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου, αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου, λόγω αποχής των δικηγόρων.
Ο εγκέφαλος Πέτρος Μιχαλεάκος και η σύζυγος του Βούλα Σιούταλου δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο γιατί όπως δήλωσαν οι συνήγοροι τους δεν επιθυμούσαν να παραστούν. Ο Πέτρος Μιχαλεάκος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, που είπε ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να μάθει που έχουν θάψει το παιδί της.marios (4)Δεν παρέστησαν στο δικαστήριο
Τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο γιοι του Πέτρου Μιχαλεάκου κατέθεσαν αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της παρουσιάστριας του «Τούνελ» Αγγελικής Νικολούλη, του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη. Το δικαστήριο είχε αρχικά οριστεί για τις 28 Νοεμβρίου και αναβλήθηκε για τις 7 Ιανουαρίου. Όμως ματαιώθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκαν σ’ αυτό ούτε οι ενάγοντες, ούτε ο δικηγόρος τους. Αντίθετα η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου αλλά και ο δικηγόρος τους, παρέστησαν προκειμένου να συμπαρασταθούν στη δημοσιογράφο που με την έρευνα της βοήθησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.marios (3) marios (2)Απειλές στη μητέρα και την Αγγελική Νικολούλη
Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Ρουσσόπουλος εκείνο το διάστημα αλλά και λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Εφετείο Αθηνών, άγνωστοι, παραβίασαν την ηλεκτρονική διεύθυνση της Βαρβάρας Θεοδωράκη. Σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας έστειλαν από το προσωπικό της e-mail έστειλαν απειλητικά μηνύματα σε φίλους και συγγενείς. Την ενέργεια αυτή ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Αν δεν ήταν η Αγγελική Νικολούλη, δεν θα είχαμε μάθει τι συνέβη στο παιδί μας. Την ευχαριστούμε όπως και τον Alpha» τόνισε η θεία του άτυχου νέου Στέλλα Μαρμαρινού.
Μετά από Εισαγγελική εντολή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Ασφάλειας για τις απειλές που δέχεται η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη. Μεταξύ άλλων την απειλούν ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο δικαστήριο σαν μάρτυρας.
anikolouli.gr | Φωτογραφίες: Facebook