, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Εύβοια στις φλόγες! Εκκενώθηκε το Πόρτο Λάφια, καίγονται σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ)

pirkagiaNeo
Μια άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στον παραλιακό οικισμό Πόρτο Λάφια στην Κάρυστο Ευβοίας. Ο οικισμός έχει εκκενωθεί καθώς οι φλόγες έχουν μπει στα σπίτια με τις αρχές να μην είναι σε θέση ακόμη να υπολογίσουν τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καταστραφεί.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μάλιστα, οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί που δυσκολεύουν ακόμη και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο που επιχειρούν, τα οποία νωρίτερα είχαν καθηλωθεί όπως μεταδίδει το lamiareport.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος στην πυρκαγιά επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και 5 οχήματα ΟΤΑ, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς.

 

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Πέραν της φωτιάς της Καρύστου που είναι και η σοβαρότερη η Πυροσβεστική επιχειρεί ακόμη στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα. Επί τόπου έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.
Ακόμη σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη.
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Γεράνι Ρεθύμνου και στην περιοχή Συκιές στην Άρτα.
Πηγή: news247.gr (Φωτογραφίες: Sooc, Βίντεο: neastyranews)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.