11:18, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Οι φαντάροι στο πλευρό της ΕΡΤ

fantaroi1«Kαταδικάζoυμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης.  2800 εργαζόμενοι γίνονται θυσία στα σχέδια της κυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας.

Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου. Φέρνει επίσης ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού έργου της ΕΡΤ.   Στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό η δουλοποίηση μας πάει χέρι χέρι με την κρατική τρομοκρατία, τον απόλυτο έλεγχο, την λογοκρισία και τη χειραγώγηση, την εμπορευματοποίης και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.  

Όχι δεν ξεχνάμε την ΕΡΤ της προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και της συκοφάντησης των αγώνων. Κάποιοι από εμάς ήμασταν εκεί όταν το φοιτητικό κίνημα διεκδίκησε βήμα στη δημόσια τηλεόραση και λογοκρίθηκε.   Χωρίς αυταπάτες όμως αναγνωρίζουμε ότι οι νόμοι της αγοράς δεν βρίσκουν στην ΕΡΤ την πλήρη εφαρμογή τους.

Για αυτό και στην ΕΡΤ υπήρχαν και άλλες οπτικές στις πολεμικές ανταποκρίσεις και τα αντιπολεμικά κινήματα. Δόθηκε βήμα στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων για να αναδείξει το ζήτημα του απεμπλουτισμένου ουρανίου και των αυτοκτονιών των συναδέλφων φαντάρων που ανέδειξε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κ.α.

Να μην ξεχάσουμε επίσης την ΕΡΑΣΠΟΡ και των σύνολο των εκπομπών που μας κρατούσε παρέα στη σκοπιά, αυτές τις ατέλειωτες ώρες με τα ακουστικά κάτω από το κράνος, στην τελευταία μονάδα της παραμεθορίου.   Αυτές οι ρωγμές στο σύστημα της λογοκρισίας μπορούν να αυξηθούν .Για αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.  

Στηρίζουμε όσο μπορούμε μέσα και έξω από τα στρατόπεδα κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν τις μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης   Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι “σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι” των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.    – όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ   -Να ανατραπεί η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡΑ και τα Μνημόνια    

Yπογραφές από 51 μονάδες

 

ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ  

107 ΜΜΠΠΕΠ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ  

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ    

  25η ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΞΑΝΘΗ  

    50 ΕΜΑ      

289 ΤΠ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ      

80 ΕΑΡΜΕΘ ΚΩ      

80 ΤΥΠΕΘ ΚΩ      

282 Μ/Κ ΤΕ ΚΩ      

649 ΤΕΚ ΣΑΜΟΥ      

ΠΟΘΑ ΣΑΜΟΥ    

  596 ΤΠ      

616 ΜΚΤΠ      

617 ΜΚΤΠ      

618Μ/Κ ΤΠ ΠΛΑΤΗ    

  502 Μ/Κ ΤΠ ΚΑΒΥΛΗ    

  105 Α/Κ ΜΜΠ ΚΑΒΥΛΗ    

  3ος ΛΔΒ ΚΑΒΥΛΗ    

  3ο ΤΥΠ ΚΑΒΥΛΗ      

15Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ    

  547 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΠ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ    

  124 ΠΒΕ       24η ΤΘΤ ΛΙΤΟΧΩΡΟ      

117 Α/Κ ΜΠ ΡΙΖΙΑ    

  Α/ΑΠ ΡΟΔΟΥ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΟΔΟΥ)    

  Σ.Ε.ΤΗΛ.      

558 ΜΚΤΠ ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ      

12 ΤΥΠ      

745 ΒΜΧ    

  79 ΤΜΧΕΘ    

  5Ο2 ΜΚΤΠ

      503ΤΠ    

  ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗ    

  ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ  

ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ    

  Κ.Ε.Πεζικού ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ    

  ΚΑΑΥ ΜΑΚΡΥΣ      

ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗ      

ΚΑΑΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ      

ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ      

117 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ      

Κ.Ε.ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΛΑΜΙΑ      

98 ΑΔΤΕ      

Κ.Ε.ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑ      

71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ      

88 ΤΜΧ ΛΗΜΝΟΣ      

265 ΜΚΤΠΕ ΛΕΣΒΟΣ      

526 Μ/ΚΤΠ      

534 ΤΟ  

ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ  

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙ  

ΕΠ.ΟΠ. ΚΑΙ ΕΜΘ από ΜΥΤΙΛΗΝΗ και ΣΑΜΟ»  

Πηγή: left.gr