, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η Φλόγα της Αγάπης» διέσχισε την κοινότητα Ευόσμου

Η «Φλόγα της Αγάπης» της 19ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών, άναψε για πρώτη φορά στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ και του Ομίλου ΣΚΑΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Η άφιξη της «Φλόγας της Αγάπης» στο Δήμο μας, έγινε από το Νομό Κιλκίς στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου την περίμεναν μηχανές και όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας και 8 μηχανές της Λέσχης Οδηγών Dragster Ελλάδος και στη συνέχεια την οδήγησαν με κορναρίσμα και ήχους σειρήνων στη πλατεία Ευόσμου, όπου εκεί με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους δημότες μας, έγινε η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης». Τιμές αρχηγού κράτους απέδωσε η Μπάντα του Γ’ Γ’ Στρατού.

Την «Φλόγα της Αγάπης» συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Θεολόγος Ζώτος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κ. Κατερίνα Φραγγίδου και τρεις Ερυθροσταυρίτισσες.

Πολύ συγκινητικές και ιδιαίτερα φορτισμένες ήταν οι στιγμές κατά τις οποίες ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ παρέδιδε εν μέσω σειρήνων και χειροκροτημάτων την στολισμένη και αναμμένη δάδα με το Άγιο Φως εκ του Παναγίου Τάφου στον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου μαζί με το σήμα και σύμβολο της ΠΟΣΕΑ έναν κλάδο Ελαίας.

Ο κ. Ζώτος μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστου Πρωτόπαπα και το μήνυμα της 19ης λαμπαδηδρομίας τους πολίτες, συνεχάρει τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΠΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία τους, να υποδεχθούν και στις δύο κοινότητες την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» και κάλεσε όλους τους πολίτες εφόσον μπορούν να γίνουν σύγχρονοι ήρωες, στη καθημερινή μάχη για την νίκη ζωή – αιμοδοτώντας και σώζοντας συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Στη συνέχεια και τηρώντας «ευλαβικά» το τελετουργικό, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ άναψε τη δάδα του Δημάρχου κι εκείνος όλες τις δάδες των επισήμων και των εκπροσώπων φορέων.

Ακολούθως  όλοι  μαζί άναψαν τη  δάδα της Προέδρου του πρώτου  Σύνδεσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρας Γραμματικοπούλου, η οποία και παρέδωσε την δάδα της στον πρώτο από 68 λαμπαδηδρόμους της Ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΠΟ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ»  όλων των ηλικιών που έτρεξαν για περισσότερο από μία ώρα  την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  στις κεντρικότερες οδούς του Δήμου, την Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ -28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ- Μ. ΤΖΑΒΕΛΑ -Π. ΜΕΛΑ.

Στην προπομπή της Λαμπαδηδρομίας συμμετείχαν – και άνοιγαν δρόμο – μηχανές και όχημα Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, ποδήλατα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης και οι 8 μηχανές της ΛΕ.Ν.Ο.Ε.

Οι σειρήνες και τα κορναρίσματα προξένησαν θόρυβο πετυχαίνοντας τον στόχο τους, ο οποίος ήταν να αφυπνίσουν, να συγκινήσουν, να προβάλλουν και να μεταδώσουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στους δημότες μας, εκ των οποίων όσοι εκείνη την ώρα , ήταν σε café, στους δρόμους και στην  αγορά χειροκροτούσαν την πομπή, ακόμη και από τα μπαλκόνια,  ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων συνέβαλαν στην δράση κορνάροντας συνθηματικά και με νόημα ότι το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας «ελήφθη» !!!.

Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδημαρχος  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ο Πρόεδρος της Προέδρου του  Σύνδεσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρας Γραμματικοπούλου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, απηύθυναν μηνύματα εθελοντισμού αλλά και ευχαριστίες στον κόσμο που συμμετείχε. 

Η εκδήλωση  είχε και  δύο εκπλήξεις, δύο  ΔΩΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ προς τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας και την «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» τα οποία συγκίνησαν τους δύο Προέδρους Βασίλη Δήμο και Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου, και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Το πρώτο « ΔΩΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» είναι από την εταιρία « ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ» την οποία εκπροσώπησε η κ. Λαμπρινή Πορτοκαλίδου ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει  η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ» είναι η  πρόθεση της εταιρίας να δημιουργήσει τράπεζα αίματος για τους υπαλλήλους της,  οι οποίοι ξεπερνούν τους 100.

Το δεύτερο «ΔΩΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» είναι από τον « Α.Π.Ο ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ» οι οποίοι μετά από απόφαση του Δ.Σ, θα τυπώσουν άμεσα στις φανέλες τους τα δύο λογότυπα της «ΠΗΓΗΣ ΖΩΗΣ» και του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ», μεταδίδοντας στους αγωνιστικούς χώρους και μεταλαμπαδεύοντας στη νέα γενιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.