, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η καθημερινότητα των προσφύγων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Limani (3)
Του Βαγγέλη Στολάκη
Και ενώ στην Ειδομένη η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, η ζωή των προσφύγων που βρίσκονται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το πρωί της περασμένης Πέμπτης κυλά κανονικά.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΘ Α.Ε. που εκτελεί χρέη προέδρου, Κωνσταντίνο Μέλιο ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στις αποθήκες 18,20 και 21 του Λιμανιού Θεσσαλονίκης αλλά και στις σκηνές που «έστησε» ο στρατός ανέρχεται στους 310. Υπανθυμίζεται πως το πρωί της περασμένης Πέμπτης έφτασαν με πούλμαν από την Καβάλα 262 πρόσφυγες και αργότερα το βράδυ της ίδιας ημέρας άλλοι 38 πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δέχτηκαν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους, πιστοποιήθηκαν και στη συνέχεια τους δόθηκαν ειδικά ταμπελάκια αναγνώρισης.
Τη σίτιση τους έχει αναλάβει ο στρατός και η φοιτητική εστία του ΑΠΘ, την φιλοξενία η ΟΛΘ Α.Ε., ενώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει τρόφιμα  στην αποθήκη 9 τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Δημήτρης Μακρής και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Πάνος Καρδαράς επιθεώρησαν τους χώρους όπου μένουν οι πρόσφυγες.
Δείτε τις φωτογραφίες του karfitsa.gr:
 
Limani (1) Limani (2) Limani (3) Limani (4) Limani (5)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.