15:25, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

«Η κυβέρνηση να προστατέψει άμεσα τους συναδέλφους, τις οικογένειες  και τις περιουσίες τους»

SKOURIES
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Ιερισσό, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 150 κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία καταγγέλλουν ότι περνούσαν έξω από σπίτια εργαζομένων απειλώντας τους. Πετούσαν πέτρες, προκάλεσαν ζημιές, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα.
Όπως καταγγέλλουν τους έδωσαν διορία μέχρι σήμερα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διαφορετικά τους είπαν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι τους συμβεί. Οι μεταλλωρύχοι ζητούν από την κυβέρνηση να προστατέψει άμεσα τους συναδέλφους, τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των εργαζομένων:
«Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός σε βάρος των εργαζομένων και κατοίκων των Μαδεμοχωρίων δεν τελείωσε το απόγευμα στις Σκουριές. Συνεχίζεται αυτή την ώρα και στην Ιερισσό.
Με πρόσχημα μια πορεία διαμαρτυρίας οι μόνιμοι θύτες που παριστάνουν τα θύματα αυτή τη στιγμή περνάνε έξω από σπίτια εργαζομένων στην Ιερισσό κάνουν ζημιές και τους εκφοβίζουν.
Οι συνάδελφοι μας και οι οικογένειες τους βρίσκονται στο έλεος ατόμων που δεν έχουν καμία συστολή σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας.  Μαθαίνουμε ότι τους έδωσαν διορία μέχρι αύριο για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σε διαφορετική περίπτωση τους είπαν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι τους συμβεί.
Έλεος! Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά γεγονός και ζητάμε από την Ελληνική  κυβέρνηση να προστατέψει άμεσα τους συναδέλφους, τις οικογένειες  και τις περιουσίες τους.
Τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Ένταση με πέτρες και βόμβες κρότου-λάμψης στις Σκουριές! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)