, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Η κυβέρνηση πρώτα ανακοινώνει αλλαγές και μετά… συζητά"

ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
Αποστολή στη Σιθωνία Χαλκιδικής Βαγγέλης Στολάκης Σάββας Αυγητίδης
dimarxos«Η κυβέρνηση πρέπει να συζητά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όχι πρώτα να νομοθετεί και στη συνέχεια να ζητά τις απόψεις μας». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του karfitsa.gr ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Με αφορμή το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Porto Carras στη Χαλκιδική, ο κ. Κυρίζογλου τονίζει: « Η ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί το συνέδριό της στην αρχή της δημοτικής περιόδου. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Όχι όμως πρώτα να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και εκ των υστέρων να συζητά μαζί μας».
Ο κ. Κυρίζογλου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση «έβαλε χέρι» στα ταμεία των δήμων, ενώ σημειώνει πως και για τις αλλαγές στο Καλλικράτη οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. «Όταν ο υπουργός ανακοινώνει αλλαγές χωρίς να συζητά μαζί μας και εκ των υστέρων μας καλεί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι διάλογος» καταλήγει ο κ. Κυρίζογλου. porto karras 14porto karras 10porto karras 8

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.