«Η κυβέρνηση ψεύδεται ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα»

adedi
“Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιδέα ελάφρυνσης του χρέους και ψεύδεται όταν λέει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα”, δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουμπέλης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της απεργίας της Πέμπτης 7 Απριλίου.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν και επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς με στόχο την αποτροπή ψήφισης της νέας «αντιασφαλιστικής» μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσουμπέλης, τα μέτρα που έχουν κλειδώσει έχουν ύψος 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 αφορούν το ασφαλιστικό. Προειδοποίησε ότι εάν περάσει αυτή η μεταρρύθμιση θα επέλθουν μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου 7-35%, μειώσεις 20-25% στο εφάπαξ και διάλυση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό θα μειώσει τη βιωσιμότητα του ταμείου κατά 10 χρόνια, δηλαδή από τα 40 στα 30.
Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για φοροεισπρακτική κατεδάφιση και επίθεση εναντίον των μικρομεσαίων.