, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η κυβέρνηση ψεύδεται ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα»

adedi
“Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιδέα ελάφρυνσης του χρέους και ψεύδεται όταν λέει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα”, δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουμπέλης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της απεργίας της Πέμπτης 7 Απριλίου.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν και επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς με στόχο την αποτροπή ψήφισης της νέας «αντιασφαλιστικής» μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσουμπέλης, τα μέτρα που έχουν κλειδώσει έχουν ύψος 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 αφορούν το ασφαλιστικό. Προειδοποίησε ότι εάν περάσει αυτή η μεταρρύθμιση θα επέλθουν μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου 7-35%, μειώσεις 20-25% στο εφάπαξ και διάλυση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό θα μειώσει τη βιωσιμότητα του ταμείου κατά 10 χρόνια, δηλαδή από τα 40 στα 30.
Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για φοροεισπρακτική κατεδάφιση και επίθεση εναντίον των μικρομεσαίων.

#Tags: ΓΣΕΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.