23:02, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Η ομάδα του ΑΠΘ που ανέβηκε στο βάθρο διαγωνισμού της Formula!

3 (2)
Η Aristotle Racing Team (ART), έπειτα από 10 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας της, μετρώντας στο ιστορικό της 5 κατασκευασμένα μονοθέσια, πολλές επιτυχημένες συμμετοχές και διακρίσεις στην Ευρώπη και μία υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη, συμμετείχε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Formula Student, στο Gyor της Ουγγαρίας, από 18/8 έως 21/8/2016.
Για άλλη μια φορά, η εμφάνιση της ομάδας στα στατικά αγωνίσματα ήταν εξαιρετική αποσπώντας θετικές εντυπώσεις. Ιδιαίτερα στο αγώνισμα της Κοστολόγησης (Cost), η ART ξεχώρισε και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών αποσπώντας την 2η θέση. Τους πανηγυρισμούς της διάκρισης διαδέχθηκαν αξιόλογοι χρόνοι από το μονοθέσιο και τους οδηγούς της ομάδας στα δυναμικά αγωνίσματα.
Η ομάδα αποχώρησε από την Ουγγαρία αφήνοντας πίσω τις καλύτερες εντυπώσεις και κερδίζοντας ένα σημαντικό βραβείο, την 11η θέση στα δυναμικά αγωνίσματα και 6η θέση στα στατικά αγωνίσματα, την 9η θέση στην γενική κατάταξη (βενζινοκίνητα και ηλεκτροκίνητα μονοθέσια), την 5η θέση στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και την 3η θέση στη γενική κατάταξη των combustion (βενζινοκίνητα μονοθέσια) ανάμεσα σε 45 διεθνείς πανεπιστημιακές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.
Η ART είναι πλέον έτοιμη να οργανώσει τη νέα ανανεωμένη ομάδα, ART17 και να θέσει νέους φιλόδοξους στόχους για τη νέα χρονιά.