, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ώρα της απονομής δικαιοσύνης για τη 16χρονη Μυρτώ

myrto
Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι καλούνται σήμερα να αποδώσουν δικαιοσύνη για τη βάναυση κακοποίηση της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο, μια υπόθεση που άφησε άφωνο το πανελλήνιο. Ο κατηγορούμενος Αχμέτ Βακάς που μεταφέρθηκε στη Σύρο από τις φυλακές Γρεβενών έχει αποδεχθεί από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Μαρούσα Πλατή, την ενοχή του. Παραδέχθηκε, δηλαδή, μία προς μία όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται: την εκ προθέσεως απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον βιασμό, τη ληστεία με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, καθώς και την (πλημμεληματική) παράνομη είσοδό του και παραμονή του στην Ελλάδα.

Το έγκλημά  του εκείνο το απόγευμα της 22ας Ιουλίου 2012, την ώρα που η Μυρτώ περπατούσε αμέριμνη στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου απολαμβάνοντας τις διακοπές της με τη μητέρα και την αδελφή της, αποτυπώνεται με λεπτομέρειες στις 25 σελίδες του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σύρου. Οπως έχει παραδεχθεί, μεταξύ των άλλων, και στην απολογία του ο κατηγορούμενος κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κορίτσι με μεγάλη πέτρα βάρους 5 κιλών, με την οποία  χτύπησε το κεφάλι του παιδιού πάνω από το αριστερό μάτι. Προηγουμένως είχε αρπάξει τη Μυρτώ από τον λαιμό, στην προσπάθειά του να την κρύψει σε σχισμή στα βράχια με σκοπό να  την κακοποιήσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.