, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Παμποντιακή Ομποσπονδία Ελλάδος καταδικάζει το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Το νέο Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είναι υπό ψήφιση, για την παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σε συνέχεια του από 24 Νοεμβρίου Ψηφίσματος της Γενικής Συνελεύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του από 28 Νοεμβρίου 2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 8, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλή των Ελλήνων με το ομόφωνο ψήφισμα, της 24ης Φεβρουαρίου1994, ανακήρυξε την 19η Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επανέρχεται και καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τις πρόνοιες του νέου «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου».

Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την καταπολέμηση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας ενισχύει ακριβώς τον Κεμαλικό ρατσισμό που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη Γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Καλούμε τον Αξιότιμο κ.Υπουργό Δικαιοσύνης και όλους τους εντιμότατους κύριους Βουλευτές, έστω και την ύστατη στιγμή να διορθώσουν την  παράλλειψη τους, άλλως να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο, δικαιώνοντας τις  αδικοχαμένες ψυχές των προγόνων μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι μας για το συντελεσθέν έγκλημα σε βάρος της Εθνικής Ιστορικής Μνήμης.

Αξιότιμοι Κύριοι, αν καταφέρουν να μας αποκόψουν από τους ήρωες νεκρούς μας τότε είναι η ζωή που θα χαθεί στο σύνολο της. Μόνο όταν το νεκρο αρνείται να πεθαίνει, ακριβώς επειδή οι ζωντανοί το διαφυλάττουν με την θέληση τους, τότε οι μελοντικές γενναιές θα μας σεβαστούν  διότι πράξαμε το καθήκον μας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής  Α.Π.Θ

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
Δικηγόρος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.