, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πόλη της Δράμας γιόρτασε… με τον οίνο για οδηγό

3317Τον εξαγωγικό προσανατολισμό της Δραμοινογνωσίας παρουσίασε την Παρασκευή 05-06-2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, κ. Αργύρης Πατακάκης στον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Ingo Von Voss, τον Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, κ.Ivan Kostadinov  και την Πρόξενο της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Sasa Kolundzija, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Δράμα αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη.
2474Ο κ. Πατακάκης αφού τους καλωσόρισε στην Π.Ε. Δράμας, τους μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Γιώργου Παυλίδη, τους ξενάγησε σε οινοποιεία της περιοχής εστιάζοντας στις  με τις τρείς χώρες άλλα και τις θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας.
”Η σημερινή σας παρουσία μαρτυρά ότι η συνεργασία που ξεκινά έχει αναπτυξιακές διαστάσεις για τη περιοχή μας. Με όχημα το κρασί μπορούμε να συνδυάσουμε την τοπική παράδοση με το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε ποιοτικό τουριστικό προϊόν” τόνισε ο κ. Πατακάκης, επισημαίνοντας ότι ” η Δραμοινογνωσία αποτελεί θεμέλιο δημιουργίας τουριστικού προϊόντος υψηλού επιπέδου”.
Από την πλευρά τους τόσο ο  κ. Ingo Von Voss όσο και ο κ.Ivan Kostadinov  και η κ. Sasa Kolundzija ευχαρίστησαν τον κ. Πατακάκη για την πρόσκληση τονίζοντας ότι η χθεσινής τους παρουσία στη Δράμα αποτελεί την απαρχή μίας ισχυρής φιλίας και συνεργασίας με προοπτική μέλλοντος. Επισήμαναν δε πως προτεραιότητα τους  είναι η ανάπτυξη δεσμών των δραμινών οινοποιών με τους αντίστοιχους των χωρών τους, προκειμένου το δραμινό κρασί  να εισχωρήσει ακόμη περισσότερο εμπορικά στις αγορές της Γερμανίας της Βουλγαρίας και της Σερβίας.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Πατακάκης συνοδευόμενος από τον κ.Ivan Kostadinov  και η κ. Sasa Kolundzija, κήρυξε την επίσημη έναρξη της Δραμοινογνωσίας  2015 παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Α.Μ.Θ., κ. Κώστα Αντωνιάδη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνου Εξακουστού, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων. Η παρουσία όλων των παραπάνω και ειδικά των δύο Αντιπεριφερειαρχών καθώς και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου μαρτυρά την στήριξη της νέας Περιφερειακής Διοίκησης στο θεσμό της Δραμοινογνωσίας και την ένωση δυνάμεων με σκοπό την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
2404Μετά την τελετή έναρξης στην Πλατεία Ελευθερίας, η Δράμα γιόρτασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορα σημεία της πόλης υπό τους  ήχους μουσικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.