18:11, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Η πρόταση Τσαμασλή για τον Οργανισμό Τουρισμού επιβεβαιώνει την “Κ”

Αποφασισμένος να βάλει τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) σε νέα πορεία, εμφανίζεται ο πρόεδρός του, Γεώργιος Τσαμασλής, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παραιτηθούν κάποια από τα σημερινά του μέλη και η λειτουργία του να περάσει εξολοκλήρου είτε στον δήμο είτε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες η “Κ” είχε δημοσιεύσει ότι εντός των επομένων ωρών θα υπάρξουν εξελίξεις στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, καθώς η απροθυμία όσων αρχικά τον είχαν συγκροτήσει να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έχουν ως αποτέλεσμα το ταμείο να είναι… μείον!

Σήμερα ο κ. Τσαμασλής κατά τη σημερινή συνεδρίαση/συνέλευση των οκτώ μελών, εκπροσώπων ισάριθμων φορέων-εταίρων του ΟΤΘ, πρότεινε την παραίτηση όσων εξ αυτών δεν είναι οικονομικά συνεπή και δεν καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές.Μάλιστα, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να θέσουν το ζήτημα στους φορείς που εκπροσωπούν, ώστε ήδη απ΄ τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο να αποφασιστεί αν ο ΟΤΘ θα προχωρήσει “μαζί τους ή χωρίς αυτούς”, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το κομμάτι της διοίκησης (σ.σ. τα μέλη του ΟΤΘ είναι: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ – Helexpo, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και ΟΛΘ).”Αν αποφασίσουν να παραιτηθούν, τότε πρότεινα τη λειτουργία του ΟΤΘ να την αναλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης ή η Περιφέρεια. Ετσι, ο ΟΤΘ θα χρηματοδοτείται πλέον είτε από το ταμείο του δήμου είτε από τον προϋπολογισμό συνολικά των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη δεύτερη περίπτωση, η περιοχή ευθύνης του θα επεκταθεί σε όλη την Κ.Μακεδονία. Εάν τα μέλη αποφασίσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μείνουν, ο ρόλος της Περιφέρειας θα αναβαθμιστεί, το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού θα αυξηθεί και […] δεν θα εξαρτάται μόνο από τους μετέχοντες σήμερα φορείς”, διευκρίνισε ο κ. Τσαμασλής, σύμφωνα με τον οποίο οι συμμετέχοντες στη συνέλευση αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις του.Προκηρύσσεται θέση γενικού διευθυντή.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή του ΟΤΘ, μετά την παραίτηση του κ.Νικόλαου Σαπουντζή, που την κατείχε επί σειρά ετών. Ο κ.Σαπουντζής υπέβαλε προ ημερών την παραίτησή του, επικαλούμενος τα διαρκώς επιδεινούμενα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του ΟΤΘ στο τελευταίο εξάμηνο και ιδίως τη μη καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών από τα μέλη του.Επιστολή Μπαρμπουνάκη Πάντως, με επιστολή του προς τον κ.Τσαμασλή, ο αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, επισημαίνει:

“Οι μέχρι τώρα κινήσεις και οι προτάσεις σας, μας είναι άγνωστο από πού απορρέουν, από τη στιγμή που δεν έχετε ενημερώσει σε καμία συνεδρίαση τη Μητροπολιτική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι ενέργειες σας αυτές για την μελλοντική λειτουργία του Οργανισμού δημιουργούν οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως αντιλαμβάνεστε οι παραπάνω ενέργειες σας έπρεπε να είχαν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του Περιφερειακού Οργάνου που εσείς εκπροσωπείτε […] Μια ενδελεχής συζήτηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή ή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αναγκαίο να προηγηθεί οποιασδήποτε απόφασης”.

Πηγή: Thousandnews.gr