, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

«Ή θα φύγουμε χωρίς να πληρώσουμε ενοίκιο ή θα σου διαλύσουμε το σπίτι!»

enoikiaΜπροστά σε μια περίεργη υπόθεση εκβιασμού ήρθαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του τμήματος Εκβιαστών.

Σύμφωνα με καταγγελία 49χρονου ιδιοκτήτη διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, δεχόταν απειλές από τον 21χρονο εκμισθωτή του σπιτιού και τον πατέρα του, που ζητούσε χρηματικό ποσό για να αποχωρήσει από το διαμέρισμα πριν τη λήξη του συμβολαίου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τον Σεπτέμβριο του 2013, εκμίσθωσε επιπλωμένο διαμέρισμα, στον νεαρό άντρα, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, δεν κατέβαλε τα μισθώματα ως όφειλε

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο 61χρονος πατέρας του ενοικιαστή, προφασιζόμενος φθορές που υπέστησαν αντικείμενα του γιού του εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε στο διαμέρισμα, απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου ο νεαρός να αποχωρήσει από το μισθωμένο διαμέρισμα πριν την λήξη του συμβολαίου και χωρίς να καταβάλει τα νόμιμα μισθώματα. Σε διαφορετική περίπτωση, απείλησαν τον 49χρονο ιδιοκτήτη ότι θα προβούν σε φθορές του οικήματος.

Έπειτα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε η μελλοντική καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή, με ταυτόχρονη παράδοση υπεύθυνης δήλωσης, όπου ο παθών θα παραιτείτο κάθε οικονομικής απαίτησης από τον μισθωτή του. Σε συνάντηση που είχε προκαθοριστεί όμως, ο 61χρονος άντρας δεν προσήλθε, επικαλούμενος απουσία του από το Νομό Θεσσαλονίκης.

Χθες το μεσημέρι, στην περιοχή κέντρου πόλης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση, στην οποία εμφανίστηκε ο 55χρονος συνεργός του 61χρονου πατέρα και συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.