, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Η Θεσσαλονίκη γίνεται… Αφγανιστάν! (ΦΩΤΟ)

Για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό. Αυτή φορά για τα γυρίσματα της ταινίας Dirty angels, η οποία διαδραματίζεται στο Αφγανιστάν!

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας θα γίνει στην πόλη, σε κτίρια, ξενοδοχεία και κεντρικά σημεία, αλλά και σε τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής, όπως τους Αμπελόκηπους, τη Μενεμένη, τα Διαβατά, το Πανόραμα, το Σέιχ Σου και το Ασβεστοχώρι.

Τα γυρίσματα που είναι προγραμματισμένα για σήμερα και αύριο, γίνονται σε εσωτερικό χώρο επί της λεωφόρου Νίκης. Ήδη από χθες το απόγευμα φορτηγά της παραγωγής με κινηματογραφικό εξοπλισμό έχουν σταθμεύσει επί της οδού Μόργκεταου αλλά και στη λεωφόρο Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Η ταινία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Αφγανιστάν την παραμονή της αναχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ακολουθεί την ιστορία μιας μονάδας του αμερικανικού στρατού που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες καθώς αντιμετωπίζει τις δυνάμεις των Ταλιμπάν και του ISIS και προσπαθεί να απελευθερώσει τους συμπολεμιστές της από την αιχμαλωσία, καθώς και Αφγανούς αμάχους που παγιδεύονται στα διασταυρούμενη πυρά μεταξύ του ISIS και των Ταλιμπάν.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Eva Green και σκηνοθέτης είναι ο Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες James Bond.