, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη τιμά τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

lamprakis
Πέρασαν 53 χρόνια από το βράδυ της 22ας Μαΐου 1963, όταν ο βουλευτής της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης, έπεφτε θανάσιμα χτυπημένος στη Θεσσαλονίκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, τιμώντας τη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο χώρο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού με Σπανδωνή και Βενιζέλου), σήμερα στη 1 το μεσημέρι. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για θανάσιμο χτύπημα «από τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς» και αναφέρει πως «στις μέρες μας, σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από τους πολέμους, τη βία και την προσφυγιά, το μήνυμα του “Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης” εξακολουθεί να είναι επίκαιρο».
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης σε δικό της δελτίο τύπου αναφέρει πως «τιμώντας τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κυριακή 22 Μαΐου, επέτειο της δολοφονίας του από το παρακράτος Καραμανλή, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου), στις 11.30 το πρωί».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.