, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Με μια συγκινητική τελετή τιμήθηκε η ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους ναζί στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν εκρπόσωποι όλων το φορέων της περιοχής.
Το παρών μάλιστα έδωσε και Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών
της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Michael Roth, που ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.
Όπως τόνισε μάλιστα, η χώρα του νιώθει και θα νιώθει για πάντα το βάρος της ευθύνης για όσα πραγματοποίησαν οι Ναζί την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ το λόγο πήραν και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Για τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βενιαμίν Αλμπάλας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Άριε Μέκελ.
Στη συνέχεια παιδιά της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης έβαλαν λουλούδια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους φορείς.
Δείτε φωτό:
ekdilwsi-olokaftoma1 ekdilwsi-olokaftoma2 ekdilwsi-olokaftoma3 ekdilwsi-olokaftoma4 ekdilwsi-olokaftoma5 ekdilwsi-olokaftoma6 ekdilwsi-olokaftoma7 ekdilwsi-olokaftoma8 ekdilwsi-olokaftoma9
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.