, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Ηλθαν για να διαφημίσουν την Ελλάδα -Τους έκλεψαν το υλικό και τα χαρτιά τους

klopi-660Εκκληση για επιστροφή του πολύτιμου υλικού για το ντοκιμαντέρ τους κάνουν δύο κινηματογραφίστές που ήλθαν στην Ελλάδα για να τραβήξουν πλάνα και να προβάλουν τη χώρα μέσα από το έργο τους, αλλά έπεσαν θύματα ληστείας.

Ο λόγος για τον Πέδρο από την Πορτογαλία και την Πάουλα από την Ισπανία, οι οποίοι γυρίζουν ένα ντοκιμαντέρ με διάφορες περιοχές του κόσμου, ανάμεσά τους και την Ελλάδα. Καθώς βρίσκονταν στα Χανιά της Κρήτης άγνωστοι τους έκλεψαν την τσάντα με τα πράγματά τους, στα οποία περιλαμβάνεται το υλικό που είχαν μαζέψει από την Ελλάδα.

Οι δυο τους επικοινώνησαν με την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και ζητούν τουλάχιστον να επιστραφεί το υλικό για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

«Μέσα στην τσάντα είχαμε την κάμερά μας, σκληρό δίσκο, ταξιδιωτικά έγγραφα, πιστωτικές κάρτες και άλλα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης. Είχαμε επίσης κοσμήματα που είχαμε αγοράσει από την Ινδία και τα πουλούσαμε εδώ για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Το πιο σημαντικό είναι να μας επιστραφεί το φωτογραφικό υλικό, τα βίντεο, τα έγγραφα αλλά και ένα ημερολόγιο με σημειώσεις από το ταξίδι μας. Ολα αυτά άλλωστε έχουν αξία μόνο για εμάς», αναφέρουν και προσθέτουν «Το ντοκιμαντέρ που γυρίζαμε αφορούσε την καθημερινή ζωή των κατοίκων σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Έχουμε επισκεφθεί την Ινδία, μιλήσαμε με κατοίκους στο Νεπάλ αλλά και εδώ στην Ελλάδα μιλήσαμε με Αθηναίους και κατοίκους του νησιού σας. Το έργο μας θα το ανεβάζαμε στο διαδίκτυο» εξηγούν, εκφράζοντας την ελπίδα να τους επιστραφούν τα αντικείμενά τους.

Οι δύο νέοι βρίσκονται πλέον στα Χανιά χωρίς χρήματα και χαρτιά για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και βρίσκονται σε επαφή με τις πρεσβείες των χωρών τους.

Iefimerida.gr