, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ημαθία: Ζευγάρι καλλιεργούσε είκοσι δενδρύλλια κάνναβης δίπλα σε ποτάμι!

κανναβη
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Ημαθίας δύο άτομα που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και τη διακίνηση κάνναβης. Σε θαμνώδη έκταση διαπιστώθηκε να καλλιεργούν 20 δενδρύλλια κάνναβης. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκαν συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που ξεπερνούν τα 2,5 κιλά.
Συγκεκριμένα, οι συντονισμένες ενέργειες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων στην Ημαθία, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και τη διακίνηση κάνναβης.
Πρόκειται για ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 49 (γυναίκα) και 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για από κοινού καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (10-09-2016) το απόγευμα, αρχικά εντοπίστηκε ο 56χρονος σε περιοχή της Ημαθίας και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί, σε θαμνώδη πυκνή έκταση πλησίον κοίτης ποταμού, από κοινού με την 47χρονη, 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως και 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ακολούθως, λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή, συνελήφθη στο σπίτι της και η 49χρονη και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της, αλλά και σε παρακείμενο χώρο που χρησιμοποιούσαν με τον 56χρονο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 3 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2 κιλά και 588 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης προς ξήρανση,
  • 2 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 66 γραμμάρια αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες για διακίνηση,
  • 350 σπόροι κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ως προερχόμενα από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
ΦΩΤΟ αρχείου