, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Ηράκλεια Σερρών: 30χρονος πυροβολούσε με αεροβόλο – Τραυματισμός 5 παιδιών

Συνελήφθη ένας 30χρονος στο καταυλισμό των Ρομά στην Ηράκλεια Σερρών, ο οποίος αργά χθες το απόγευμα σε αυλή σπιτιού, πυροβολούσε ασκόπως με αεροβόλο κυνηγητικό όπλο.

Από τα σκάγια τραυματίσθηκαν πέντε παιδιά (ηλικίας από 6 έως 16 ετών), τα οποία διακομίσθηκαν αρχικά στο Κ.Υ Ηράκλειας, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Σερρών και ακολούθως στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου τα τρία παιδιά, ενώ τα δύο πήραν εξιτήριο.

Ο 30χρονος που οδηγείται το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Σερρών, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για παράβαση του Νόμου περί όπλων, άσκοπους πυροβολισμούς, επικίνδυνη σωματική βλάβη και για άλλα αδικήματα στα οποία υπέπεσε κατά την ώρα της σύλληψής του.

Σύμφωνα με δήλωση του 30χρονου τα δύο παιδιά από τα πέντε είναι δικά του. Πληροφορίες αναφέρουν πως λεκτική επίθεση δέχθηκαν χθες οι άνδρες του πληρώματος του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στον καταυλισμό για τη διακομιδή των παιδιών.

Τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο του συμβάντος.

Πηγή: ΕΡΤ