23:37, Δευτέρα
04 Ιουλίου 2022

Ισόβια στον εγκέφαλο της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Δεν άντεξε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου και κατέρρευσε στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των πρωταγωνιστών στην υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου γιου της έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Η Βαρβάρα Παπαγεωργίου αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα υποβασταζόμενη ενώ ξεσπώντας σε λυγμούς φώναζε «Το παιδί μου μπορούν να το φέρουν πίσω;».
Οι δικαστές καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια τον Πέτρο Μιχαλεάκο και σε 18 χρόνια τη σύζυγό του Παρασκευή Σιουτάλου αφού πείστηκε πως ο 71χρονος ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής αλλά και της δολοφονίας του άτυχου νεαρού, τα ίχνη του οποίου έσβησαν τη νύχτα της 9ης Αυγούστου του 2012, στο Παλαιό Φάληρο.
«Μοναδικό του κίνητρο ήταν να αποσπάσει τα χρήματα των λύτρων από τη μητέρα του Μάριου» είχε πει στην πρόταση της η εισαγγελέας, ενώ επέδωσε κομβικό ρόλο και στην 50χρονη σύζυγό του. «Η σύζυγος συντόνιζε τηλεφωνικά και από το σπίτι όλες τις ενέργειες του 71χρονου κατηγορουμένου και, λόγω της φιλικής της σχέσης με την οικογένεια του Μάριου, αποσπούσε πληροφορίες από τη μητέρα του Βαρβάρα» τόνισε στην πρότασή της.
Το δικαστήριο αποφάσισε, συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους. Εκτός από τους δυο βασικούς κατηγορούμενους το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις και τους καταδίκασε σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ενώ δυο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.