«Καμπάνα» 8 χρόνων στον «ευγενικό» ληστή των καταστημάτων ψιλικών

Ποινή κάθειρξης 8 ετών, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 26χρονο, που αποκαλείται «ευγενικός» ληστής, καθώς όταν εισέβαλε σε καταστήματα ψιλικών με απειλή ψεύτικου όπλου, ζητούσε συγγνώμη, άφηνε σημειώματα και έκανε… χειραψίες. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την τελευταία ληστεία που έδωσε τέλος στη δράση κάποιων μηνών στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019. 

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 σε κατάστημα καφέ – μίνι μάρκετ στην Κατερίνη και μετά τη σύλληψή του αποκαλύφτηκε ότι είχε διαπράξει άλλες δέκα ληστείες, τις περισσότερες κατά τη διάρκεια της άδειάς του από τις φυλακές, καθώς είχε ταυτοποιηθεί ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη ληστεία είχε αρπάξει ποσό 300 ευρώ. 

Για την ίδια ληστεία καταδικάστηκαν ως συνεργοί τρία ακόμη άτομα, δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ σε μία νεαρή επιβλήθηκε η ποινή των 3 μηνών φυλάκισης, με τριετή αναστολή, για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς βρέθηκε στο σπίτι της. «Είχα ανάγκη από τα χρήματα, γι’ αυτό έκανα τις ληστείες, δεν πείραξα κανέναν», ανέφερε ο 26χρονος στην απολογία του. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για τη δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, απάντησε ότι… «από τα 17 μου είμαι στη φυλακή».