, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Και εθελοντικά η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων

kede

Στην εθελοντική, «ενδοδημοτική κινητικότητα» συμφώνησαν σήμερα, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, θα περάσουν από διαθεσιμότητα για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις και θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης στις περιπτώσεις που προκύψει ανάγκη.

Προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν 14 υπογραφές, οι μετακινήσεις θα γίνονται με δυο υπογραφές (του δήμου από τον οποίον φεύγει ο υπάλληλος και του δήμου στον οποίον τοποθετείται εκ νέου).

Όπως σημειώθηκε, με το νέο σύστημα αντικαθίσταται «το χαοτικό καθεστώς των μετατάξεων» και επέρχεται εξορθολογισμός μεταξύ των δήμων που αποδεδειγμένα έχουν πλεονάζον προσωπικό και των δήμων που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις, αν και έχουν υγιή διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης.

Για παράδειγμα, δήμος που έχει ταμειακό περίσσευμα και ώριμα σχέδια για την τέλεση αναπτυξιακών έργων, σήμερα δεν μπορεί να υλοποιήσει τα έργα λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Το προσωπικό αυτό φιλοδοξεί να αποκτήσει μέσω της ενδο-δημοτικής κινητικότητας.

Όπως διευκρινίσθηκε, οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να απολυθούν. Όμως, θα προσμετρηθούν στην κινητικότητα του 2013 που αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας. Σε διαθεσιμότητα θα ενταχθούν μόνο οι υπάλληλοι που επιβεβαιωμένα θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο.

 

tanea

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.