, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Και οι άνδρες παίρνουν άδεια για… γέννα!

pateras_paidi
Άδεια ανατροφής τέκνου 6μηνης διάρκειας και μετ’ αποδοχών θα δίνεται πλέον και στους άντρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Η απόφαση υπάρχει στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και σύμφωνα με αυτή οι αποδοχές του δικαιούχου θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και θα είναι στα 586 ευρώ τον μήνα.
Η άδεια ανατροφής τέκνου θα χορηγείται, αν είναι επιθυμητό από τον ασφαλιζόμενο, μετά την 4μηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας και θα μπορεί να την πάρει ή η μητέρα ή ο πατέρας.
Συγκεκριμένα, η σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει ότι δικαιούχοι – εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της άδειας φροντίδας παιδιού, είναι εναλλακτικά οι εργαζόμενοι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς και των δύο φύλων, ανεξάρτητα από το είδος της δραστηριότητας που ασκεί ο άλλος γονέας ακόμη και αν ο άλλος γονέας δεν εργάζεται.
Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.