, Κυριακή
04 Ιουνίου 2023

Καιρός: Παροδικές μπόρες και βροχές αύριο

Καιρό με αρκετή συννεφιά θα έχει το επόμενο 24ωρο ενώ στα πιο δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια θα υπάρξουν και περάσματα από μπόρες, βροχές ή και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις βραδινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί στα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς στο ανατολικά-νοτιοανατολικά. Με την έλευση των βροχών θα επικρατήσει μια ψύχρα στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια, ενώ και η σχετική υγρασία και η ορατότητα θα είναι αυξημένες.

Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα την Τετάρτη με τις οι όποιες μπόρες να εντοπίζονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής και βόρειας χώρας.

Την Τρίτη η Αττική θα έχει λίγα σύννεφα στην αρχή της ημέρας τα οποία σταδιακά θα πυκνώνουν και υπάρχει περίπτωση τις απογευματινές ώρες να έχει ένα πρόσκαιρο πέρασμα από βροχές. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία οι συννεφιές γρήγορα σχετικά θα δώσουν τοπικές μπόρες στα δυτικ. Μεταξύ προμεσημβρινών και μεσημβρινών ωρών θα υπάρξει ένα πέρασμα από κάποιες παροδικές βροχές με σχετικά μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα γίνει πιο άστατος με μπόρες και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρία θα έχουμε το Σάββατο 25 Μαρτίου με μόνο λίγες αραιές συννεφιές και μικρή αύξηση των ανέμων στα ανοιχτά του Αιγαίου.