05:33, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Καλαμαριά: Στα πορτοκαλί θα ντυθεί το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγήσει ο Δήμος Καλαμαριάς το Δημαρχείο σήμερα από τις 18:00 έως τις 22:00, θέλοντας να περάσει το μήνυμα  για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ενόψει και της Διεθνούς Ημέρας, που έχει οριστεί η  25η Νοεμβρίου.

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να δέχεται τη βία, είτε είναι λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θύμα, να σταθούμε απέναντι σε κάθε θύτη. Όχι στη βία κατά των γυναικών, ναι στον σεβασμό της προσωπικότητας και της ζωής της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, θέλοντας να περάσει και αυτός το δικό του μήνυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει με κάθε τρόπο τις γυναίκες-θύματα. Στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι ψυχολόγοι ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε έκκληση για βοήθεια, από γυναίκες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων.

Από το 2016 έχει αναλάβει δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της ισότητας των φύλων. Το Γραφείο Ισότητας του Δήμου, μεριμνά  για τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των  παιδιών καθώς και την υποστήριξη αυτών σε περιπτώσεις κακοποίησης. Προωθεί την ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση των  στερεότυπων με βάση το φύλο, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών  προγραμμάτων  για ευπαθείς  ομάδες  γυναικών. Επιπρόσθετα αναπτύσσει   δράσεις για την αύξηση της συμμετοχής  των γυναικών   στην απασχόληση, στην κοινωνική και πολιτική  συμμετοχή τους.