17:58, Κυριακή
25 Σεπτεμβρίου 2022

Καπάνι: Ο οβελίας της «τελευταίας στιγμής»

kampani1
της Γιώτας Ρουμελιώτη
«Της τελευταίας στιγμής» αποδεικνύονται αρκετοί Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπαθούν να γεμίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι μέχρι και αυτήν την ώρα, προκαλώντας το αδιαχώρητο στο Καπάνι. Αν και εμφανίζονται επιφυλακτικοί οι καταναλωτές, ωστόσο κάνουν ό, τι μπορούν για να περάσουν ένα Πάσχα με νόστιμες λιχουδιές!
Πλήθος κόσμου, λοιπόν, έσπευσε και σήμερα σε Καπάνι και Βλάλη, με σκοπό να αγοράσει το κατσικάκι, το αρνάκι αλλά και το κοτοπουλάκι!
Το karfitsa.gr έκανε μια περιήγηση μέσα στις στοές και κατέγραψε τιμές από προϊόντα αλλά και τις απόψεις των εμπόρων οι οποίοι συμφωνούν στο «κάθε πέρυσι και καλύτερα!».
2
Όπως λέει ο κρεοπώλης, Ανδρέας Καραστεφανάκης, σήμερα υπήρχε μεγάλη κίνηση στο Καπάνι, καθώς αρκετός κόσμος πληρώνεται με το μεροκάματο και δεν είχε την δυνατότητα να ψωνίσει τις προηγούμενες ημέρες. «Αυτοί που πληρώνονται με μεροκάματο, ψωνίζουν σήμερα. Οι περισσότεροι έκαναν τα ψώνια τους στις αρχές του μήνα. Όταν δηλαδή μπήκε ο μισθός. Η οικονομική κρίση έχει τσακίσει τον καταναλωτή, ο οποίος δεν αντέχει να αγοράσει πολλά τρόφιμα. Λίγο πολύ προσπαθούν να στολίσουν το πασχαλινό τραπέζι του. Μια οικογένεια πέντε ατόμων θα δώσει γύρω στα 20-25 ευρώ για το κατσικάκι ή το αρνί», δηλώνει ο ίδιος.
3
«Πολλοί βλέπουν, λίγοι αγοράζουν. Και σήμερα πάντως είχε κόσμο που έκανε τα τελευταία του ψώνια. Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή έγινε το αδιαχώρητο. Απλά οι περισσότεροι θα πάρουν πιο λίγα κιλά σε κατσίκι ή αρνί», αναφέρει ο έμπορος Αλέξανδρος Καρράς.
4
Αντί για αρνί…κοτόπουλο!
Όσοι καταναλωτές δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν πάνω από 20 ευρώ για τον οβελία τους, μπορούν να το αντικαταστήσουν με πουλερικά, τα οποία κινούνται σε πιο χαμηλή τιμή.
«Τέτοιες μέρες “έφυγε” και το κοτόπουλο, το οποίο είναι σε χαμηλότερη τιμή από το κατσίκι και το αρνί. Σήμερα εμείς πήγαμε καλά. Ο κόσμος ψώνισε. Βέβαια κάθε πέρυσι και καλύτερα! Αλλά για τα δεδομένα της παρούσας κρίσης, σήμερα ήταν “μπερεκέτι”!Ο κόσμος θέλει να φάει και δεν καταλαβαίνει τίποτα!», δηλώνει ο κ.Γιάννης, υπεύθυνος σε κατάστημα πουλερικών.
5
Ψωνίζουν με..επιφύλαξη!
Επιφυλακτικούς και..μουδιασμένους έχει κάνει τους καταλανωτές η οικονομική κρίση, καθώς σκέφτονται πολύ πριν αγοράσουν το οτιδήποτε. Από την μεριά τους, τα καταστήματα…το ρίχνουν στις προσφορές για να προσελκύσουν πελάτες.
«Ο κόσμος είναι πολύ προφυλακτικός. Έχει ένα φόβο στο να ψωνίζει γιατί δεν έχει λεφτά. Παίρνουν λίγα και επιλεγμένα πράγματα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε προσφορές. Το περσινό Πάσχα τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Πέρυσι, το Μεγάλο Σάββατο είχε γίνει μεγαλύτερο “μπαμ”», λέει η Ειρήνη Τοκατλίς, υπεύθυνη σε κατάστημα με κρασιά.
Οι καλοφαγάδες μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς τα μαγαζιά στο Καπάνι και στην αγορά Βλάλη, θα κλείσουν όταν σταματήσει η προσέλευση του κόσμου!
Δείτε τις φωτογραφίες του Karfitsa.gr με τις τιμές των προϊόντων:
66666
7
 
5555555
9999
6666666666666666
\1010
1212
9696