, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Καπνός» έγιναν δυο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Αθήνα

kapnos-eginan-duo-tourkoi-stratiwtikoi-akolouthoi_2.w_lΣύμφωνα με πληροφορίες του on alert δυο στρατιωτικοί ακόλουθοι της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι…άφαντοι μαζί με τις οικογένειες τους. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι πρόκειται για τον επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα και τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί, ο οποίος ήταν στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Αθήνα και τον πλοίαρχο Χαλίς Τουντς, ο οποίος ήταν ο ναυτικός ακόλουθος.
Η απουσία των δυο στρατιωτικών από τις επίσημες εκδηλώσεις είχε προκαλέσει σχόλια τις τελευταίες ημέρες. Η τελευταία εμφάνιση του στρατιωτικού ακολούθου ήταν σε εκδήλωση της κινεζικής πρεσβείας κι εκεί φαίνεται ότι είχε εκμυστηρευθεί τις ανησυχίες του σε συναδέλφους του διπλωμάτες άλλων χωρών. Μάλιστα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος, είχε λάβει γνώση ότι θα έπαιρνε μετάθεση στην Κύπρο. Ωστόσο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τις διώξεις που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν, και οι δυο στρατιωτικοί φαίνονταν ιδιαίτερα ανήσυχοι και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Ο ναυτικός ακόλουθος προηγήθηκε και στη συνέχεια έφυγε και ο στρατιωτικός ακόλουθος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στρατιωτικός ακόλουθος φέρεται να πήρε το πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία την περασμένη εβδομάδα και πάντως όταν ακόμα ήταν σε ισχύ το διπλωματικό διαβατήριο. Είναι άγνωστο που είχαν καταφύγει αυτό το διάστημα. Γεγονός πάντως είναι ότι δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου σε επίσημες τελετές κι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι λίγο πολύ μέσα στα καθήκοντά τους. Αντί αυτών εμφανίζονταν οι βοηθοί τους. Η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει ανακαλέσει τα διπλωματικά διαβατήριά τους, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι έχουν χάσει τις προστασίες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές.thetoc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.