, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καπραβέλος: Πίεση από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που παραμένουν υψηλές, μίλησαν σήμερα Σάββατο τόσο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, όσο και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Μάλιστα ο τελευταίος αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη «Δέλτα» η οποία όπως ανέφερε ευθύνεται για τις περισσότερες εισαγωγές.

«Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον (…) το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα», τόνισε ο κ. Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ από τους περισσότερους από 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο το 90% είναι ανεμβολίαστοι ενώ υπήρξαν και κάποιοι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με την Όμικρον

Ο κ. Καπραβέλος έσπευσε ωστόσο να προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Όμικρον.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με τις Δέλτα, ωστόσο ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην χαρακτηριστεί ήπια νόσος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε, μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΙ, ότι η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 45%.

Ειδικά για τις ΜΕΘ εξήγησε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Δέλτα με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.