fbpx

, Παρασκευή
17 Ιανουαρίου 2025

search icon search icon

Κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι για την ποιότητα ζωής τους οι πολίτες των αστικών κέντρων;

politesΗ ποιότητα ζωής των κατοίκων στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Σύμφωνα με έρευνα την οποία έκανε η Public Issue για λογαριασμό της WWF Ελλάς προκύπτει ότι έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής που έχουν στη πόλη τους.
Πιο αναλυτικά η έρευνα διενεργήθηκε στα πέντε μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας με τα εξής αποτελέσματα:
Το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένο από τη ζωή του στην πόλη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους πολίτες εντοπίζονται στην ηχορύπανση (66%) και την ατμοσφαιρική ρύπανση (65%).
Το 61% των πολιτών δεν νιώθει ικανοποιημένο από τους  χώρους πρασίνου και πάρκα στην πόλη του, ενώ το 62% θεωρεί ότι η πόλη του αναπτύσσεται και κτίζεται χωρίς σχέδιο ή οργάνωση. Η πιο δυσαρεστημένη ηλικιακή ομάδα είναι οι άνθρωποι μεταξύ 35 και 64ετών.
Από την άλλη πλευρά μόνο το 5% των ερωτηθέντων νιώθει ικανοποιημένο με την ποιότητα ζωής του στην πόλη. Πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα συναντώνται στο Δήμο Αθηναίων σε ποσοστό 75%. Η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης είναι δύο θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Αθηναίοι πολίτες.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.