, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης συνεργείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο πελάτη του

dikastiriaΠοινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, από αμέλεια, 40χρονου, ύστερα από πτώση μέσα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στην οδό Μοναστηρίου.
Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν ως πελάτης στο συνεργείο και έπεσε σε φρεάτιο που βρισκόταν μεταξύ δύο υπόγειων δαπέδων. Από την πτώση από ύψος 2 και πλέον μέτρων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και τραύματα στα πνευμόνια και στα πλευρά, εξαιτίας των οποίων κατέληξε ύστερα από νοσηλεία 20 ημερών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αποποιήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, των ευθυνών του, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο συνεργείο την ώρα που συνέβη το περιστατικό, ενώ επικαλέστηκε πινακίδα που ήταν αναρτημένη στο σημείο, η οποία απαγόρευε την είσοδο στους μη έχοντες εργασία.
Κρίθηκε όμως ένοχος, διότι δεν προέβη στη λήψη μέτρων προστασίας, τέτοιων που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτό το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.