, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Καταδίκη στη Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής παρενόχλησε επιβάτισσα

Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 56χρονος ταξιτζής που είχε κατηγορηθεί για προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ύστερα από την καταγγελία νεαρής επιβάτισσας στις 4 Φεβρουαρίου του 2020.

Η νεαρή κοπέλα ανέφερε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο της πως εκείνο το βράδυ μπήκε στο ταξί του κατηγορούμενου μαζί με μία φίλη της για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη διαδρομή έχοντας βγει από το όχημα η φίλη της, υποστήριξε ότι ο οδηγός του ταξί ασέλγησε σε βάρος της. Έντρομη βγήκε αμέσως από το όχημα και έσπευσε να ζητήσει τηλεφωνική βοήθεια από κοντινό της πρόσωπο. Η κοπέλα με τρεμάμενα χέρια περιέγραφε στο δικαστήριο όσα εκείνη τη στιγμή πέρασε, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε άμεσα, επειδή η φίλη της είχε κρατήσει τα στοιχεία της πινακίδας του ταξί, όπως συνήθιζε να κάνει ύστερα από δρομολόγια τη νύχτα. Το πρωί της επόμενης ημέρας προχώρησε αμέσως σε καταγγελία και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. βέβαια, όπως ανέφερε το θύμα στο δικαστήριο, δεν τον αναγνώρισε αμέσως επειδή η φωτογραφία της ταυτότητάς του τον έδειχνε διαφορετικό. Τα όσα είπε επιβεβαίωσε και η φίλη της που είχε κρατήσει τα στοιχεία του ταξιτζή.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Είμαι αθώος», είπε και υποστήριξε πως η νεαρή κοπέλα τον μπερδεύει με κάποιον άλλον συνάδελφό του. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και τον καταδίκασε για την παρενόχληση της κοπέλας, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή, καθώς του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.