, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταδίκη των φαινομένων χρηματισμού από τους ιατρικούς συλλόγους

diafthora-dorodokia

Την καταδίκη των φαινομένων χρηματισμού ιατρών, με αφορμή το περιστατικό διευθυντή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εκφράζουν με ανακοινώσεις τους οι ιατρικοί σύλλογοι όλης της χώρας και καλούν τους πολίτες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για απαράδεκτα φαινόμενα τα οποία «ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Ο κ. Βλασταράκος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο φαινόμενο διαφθοράς το οποίο υποπίπτει στην αντίληψή τους και δηλώνει ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός για την απομάκρυνση των επίορκων γιατρών από το Σύστημα Υγείας.

Ως «κοινωνικό έγκλημα» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη υπόθεση ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας ότι επανειλημμένα ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας, εισηγήθηκε την αποπομπή από το ΕΣΥ εκείνων των γιατρών που αποδεδειγμένα είχαν χρηματιστεί.

Υπενθυμίζει μάλιστα την καμπάνια «Αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο», η οποία ξεκίνησε η Ομοσπονδία το 2010, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ενδίδουν σε πιέσεις για χρηματισμό των γιατρών.

«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται, δίνοντας ταυτόχρονα στους έντιμους γιατρούς ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο», δήλωσε ο κ. Βαρνάβας.

Την έντονη καταδίκη χρηματισμού των γιατρών, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης. «Είμαστε υπέρ της αξιοπρεπούς αμοιβής των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά αυτοί που εργάζονται στο ΕΣΥ πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όχι να εκβιάζουν τους ασθενείς», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.