, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταδίωξη στην ΠΑΘΕ: Συνελήφθησαν 14 Πακιστανοί, διέφυγαν οι λαθροδιακινητές!

lathro1
Συνελήφθησαν 14 μη νόμιμοι μετανάστες σε περιοχή της Πιερίας και αναζητούνται ένας υπήκοος Αλβανίας και άλλα δύο άτομα που διευκόλυναν τη μεταφορά των αλλοδαπών με δύο οχήματα.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν προχθές (30-04-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πιερίας 14 υπήκοοι Πακιστάν για παράνομη είσοδο.
Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα (ένα εκ των οποίων τύπου van) να κινούνται ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.
Από το πρώτο όχημα (τύπου van) εξήλθαν και τράπηκαν σε φυγή αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας ως οδηγός του οχήματος. Εντοπίστηκαν συνολικά 14 υπήκοοι Πακιστάν (εκ των οποίων ένας ανήλικος), ενώ ο 25χρονος δε συνελήφθη και αναζητείται.
Παράλληλα, ο οδηγός του δευτέρου οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενο επί της Νέας Εθνικής Οδού και ακολούθησε καταδίωξη. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πλησίον του Σταθμού Διοδίων Λεπτοκαρυάς, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια την 27-04-2016 από αφύλακτο σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους παρέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο 25χρονος οδηγός με προορισμό την Αθήνα έναντι αμοιβής.
Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πιερίας.
ΦΩΤΟ αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.