, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταγγελίες για σχέδιο "νέου Καλογρίτσα στον ΟΑΣΘ"

ekth1
Χιλίαδες εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου των εργαζομένων.
“Η επιδότηση πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να πληρώσουν. Ο κ. Σπίρτζης κρύβεται από τους εργαζόμενους. Δεν τους θέλει στο τραπέζι του διαλόγου. Να δώσει ο υπουργός λύση και να εκταμιευθούν τα χρήματα οκτωβρίου, προκαταβολικά νοεμβρίου και δεκεμβρίου, αν γίνει αυτό σε πέντε λεπτά τα λεωφορεία θα είναι και πάλι στους δρόμους”, υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης σημείωσε ότι:” ο κ Σπίρτζης είναι 20 μηνες στο συγκεκριμένο υπουργείου είναι μία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΟΑΣΘ. Προκαταλμβάνει αποτελέσματα ελέγχου στα οποία όμως δε βρίσκουν τίποτα. Αν βρεθεί κάτι να το στείλουν στον εισαγγελέα. Όμως δε βρίσκουν τίποτα. Η κ. Θάνου έπρεπε να βγάλει διοικητική απόφαση η οποία όμως μετατέθηκε για το Δεκέμβριο βασιζόμενη στα λεγόμενη του υπουργού, κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο θα πρέπει να το δούνε. Στους εργαζόμενους ανήκουν μόλις 25 μετοχές αυτό είναι παράνομο και στοιχείο διαπλοκής, όπως δηλώνει ο υπουργός;” Και συνέχισε:”οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται να παίρνουν μισούς μισθούς, δε μπορεί να επέλθει έτσι η λύση. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να οδηγηθεί ο ΟΑΣθ σε χρεωκοπία και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με έναν νέο κύριο “καλογρίτσα” που θα μπορεί να κάνει ότι θέλει”.
 
Ελενα Καραβασίλη
ekth2

#Tags: ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.