, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταγγελίες-σοκ για εμπόριο βρεφών!

829vrefos3_544_355
Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για τα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών που «ψαρεύουν» πελάτες σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Μάλιστα, δεν διστάζουν να μοιράζουν ακόμη και κάρτες με τα τηλέφωνά τους σε άτεκνα ζευγάρια και να τους υπόσχονται πως μπορούν γρήγορα και με νομιμοφανείς διαδικασίες να τους βρουν κάποιο νεογέννητο για υιοθεσία, φυσικά με το αζημίωτο, με την… τιμή να φτάνει τις 30.000 για κάθε παιδί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» συγκεκριμένες περιπτώσεις που ήρθαν σε γνώση του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, Απόστολου Οικονόμου, τον οδήγησαν να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση και να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, χτυπώντας «καμπανάκι» προς τους πολίτες αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε o Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται λόγος για αύξηση των φαινομένων αδιαφάνειας στη διαδικασία υιοθεσιών ανηλίκων, «που μερικές φορές οδηγούν σε ανέντιμες συναλλαγές, εκμετάλλευση νεαρών γυναικών και εμπόριο βρεφών».
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.