, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Κατασκήνωση για 40.000 παιδιά ανέργων από το υπουργείο Εργασίας

kata041013Τη δυνατότητα σε περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών να κάνουν διακοπές δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με το νέο κοινωνικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως ανακοινώθηκε, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κατασκηνώσεις και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετοχής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχωρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο. Ήδη το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ανακοινώσει ότι το ποσό θα εισπραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά τον Αύγουστο του 2013.

“Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας. Για αυτό το λόγο, με το νόμο 4144/2013 διευρύναμε και ενισχύσαμε τις αρμοδιότητες κοινωνικής παρέμβασης του ΟΑΕΔ” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Και πρόσθεσε: “Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσφατη αναβίωση του προγράμματος του «κοινωνικού τουρισμού». Σήμερα ξεκινούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, ειδικού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων”.

news247.gr