, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατασχέθηκαν ελληνοποιημένα αρνιά… Ρουμανίας

arnia
Κρούσμα παράνομης ελληνοποίησης αρνιών εντόπισε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αρνιά από την Ρουμανία, με παραποιημένες σφραγίδες, κατηγορείται ότι διέθετε κρεοπώλης της Λάρισας, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν 20 αρνιά ρουμανικής προέλευσης, διότι όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί οι σφραγίδες της χώρας προέλευσής τους, ή είχαν παραποιηθεί. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Θανάση Γκουντέλα, είναι η πρώτη φορά στην Λάρισα που εντοπίστηκε κρούσμα παράνομης ελληνοποίησης αρνιών.
Από την έρευνα των στοιχείων αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ο ίδιος κρεοπώλης έχει σφάξει, σε σφαγείο του νομού, συνολικά 240 αρνιά ρουμάνικης προέλευσης, οπότε γίνεται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί που διατέθηκαν τα υπόλοιπα, εκτός από τα 20 που δεσμεύτηκαν.
Σημειώνεται, ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν προχθές και συνεχίζονται εντατικά αυτές τις μέρες, ενώ από την ίδια υπηρεσία παρακολουθείται ανελλιπώς, ο αριθμός των αρνιών που σφάζονται στα τέσσερα σφαγεία του νομού Λάρισας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.