, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος ακατάλληλα όστρακα(ΦΩΤΟ)

Χίλια διακόσια δώδεκα κιλά συνολικά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 34χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
akatallila-ostraka
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από Αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Φερών, για τον εντοπισμό στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Έβρου δύο λέμβων (τύπου μπλάβας), κατευθυνόμενες από ανατολικά προς βορειοδυτικά, οι οποίες μετέφεραν ποσότητες οστράκων που στη συνέχεια εκφόρτωσαν σε ακτές της περιοχής.
Σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 34χρονος κυβερνήτης της μίας εκ των ανωτέρω λέμβων, κατά την προσπάθειά του να απομακρυνθεί με όχημα, ενώ βρέθηκαν επί της ακτής 29 σάκοι με όστρακα δίπλα στην εγκαταλελειμμένη λέμβο. Παρομοίως, σε παρακείμενη ακτή βρέθηκαν 44 σάκοι δίπλα στην άλλη εγκαταλελειμμένη λέμβο.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν οι ανωτέρω σάκοι, διαπιστώθηκε ότι οι 29 σάκοι περιείχαν όστρακα του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, βάρους 466 kg, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι 44 σάκοι περιείχαν όστρακα του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, βάρους 746 kg, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση επίσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.