, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Καταθέτει ο μάρτυρας-κλειδί για τη Χρυσή Αυγή…

 

Υπό άκρα μυστικότητα έφθασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο μάρτυρας που θεωρείται «κλειδί» για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας καταθέτει αυτή την ώρα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, παρουσία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος θα ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας, αναμένεται να ρίξει φως στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές λίγο νωρίτερα ανέφεραν πως ο αντεισαγγελέας είναι σε επαφή και με τουλάχιστον άλλα δύο πρόσωπα τα οποία ζητούν εγγυήσεις για την σωματική τους ακεραιότητα και να τεθούν επίσης σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Σφίγγει ο κλοιός για τη Χρυσή Αυγή

Πληροφορίες επίσης ανέφεραν πως σε περισσότερα από ένα χτυπήματα φέρεται να συμμετείχαν μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που ουσιαστικά στοιχειοθετεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στη δικογραφία που διερευνά ο αντεισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί δακτυλοσκοπικά από την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο πρόσωπο συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος αιγυπτίων νόμιμων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα τον Ιούνιο του 2012.

Το στοιχείο αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αποτελεί απτή ένδειξη σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Για την επίθεση στο Πέραμα έχουν ταυτοποιηθεί από φωτογραφίες άλλα τουλάχιστον τρία άτομα που φέρεται να ανήκουν στον κύκλο υποστηρικτών ή μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος Σωτήρης Πουλικόγιαννης, που ήταν παρών και δέχτηκε χτυπήματα στο Πέραμα, υποστήριξε κατά τη σημερινή του κατάθεση στον κ. Βουρλιώτη πως η επίθεση σε βάρος των μελών του ΚΚΕ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις 8 Αυγούστου και μάλιστα, όπως είπε, «υπάρχει και σχετικό βίντεο», το οποίο μπορεί να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Εξερχόμενος από το γραφείο του αντεισαγγελέα ο κ. Πουλικογιάννης χαρακτήρισε εγκληματική και ναζιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. «Η Χρυσή Αυγή έκανε προπόνηση αρχικά σε σώματα μεταναστών και τελικά σκότωσε έλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην έρευνα «μπαίνει» και η ΕΥΠ

Για λόγους «εθνικής ασφαλείας» κύριο λόγο στην έρευνα θα έχει και η ΕΥΠ, αφού αναμένεται να αξιοποιηθούν καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν γίνει σε βάθος χρόνου ή ακόμα και σε άλλες περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών που γίνονταν νόμιμες συνακροάσεις.

Καταθέσεων συνέχεια

Σήμερα θα καταθέσει στον αντεισαγγελέα και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Ναΐμ Ελχαντούρ, για όλους τους αλλοδαπούς που έχουν δεχθεί χτυπήματα και επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση του συνταγματολόγου Γιώργου Σωτηρέλλη ο οποίος διατύπωσε τις απόψεις του σχετικά με το τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση που πολιτικό κόμμα έχει διαπράξει το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να καταθέσει αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα στον τόπο του εγκλήματος.

Αναζητούν καταθέσεις και από το κύκλωμα «μπράβων»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν στοιχεία προσώπων που ανήκουν στον κύκλο των «μπράβων» και υπό δικαστική προστασία θα μπορούσαν να καταθέσουν αν και πώς πληρώνονταν από μέλη ή υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να συμμετέχουν σε επιθέσεις τέτοιου τύπου.

Χρυσή Αυγή: Εγκληματικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

Η Χρυσή Αυγή από την πλευράς της ανακοίνωσε ότι «καταθέτει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και της αριστερής τρομοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ».

«Οι υποθέσεις είναι εκατοντάδες, από τις εγκληματικές οργανώσεις Τσοχατζόπουλου και Παπαγεωργόπουλου, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τα σκάνδαλα, τα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ δολοφόνους και τρομοκράτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.