, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στα Δερβενοχώρια (ΒΙΝΤΕΟ)

canadair-1-660x300
Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης στα Δερβενοχώρια πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 . Το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.
Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον έναν να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι.

Προσπάθεια να μην φτάσει η φωτιά στο δάσος της Πάρνηθας

Μαίνεται ακόμα η φωτιά που ξέσπασε στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Στεφάνη των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας. Η φωτιά κατακαίει έκταση με πεύκα, την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αττικής ενώ από την πυροσβεστική Στερεά Ελλάδας επιστρατεύτηκαν 30 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη φωτιά, ελέγχοντας πλέον τα περισσότερα μέτωπα ενώ δίνουν μάχη για να μην περάσει στην Πάρνηθα.
Στο μεταξύ πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής μιλούν για εμπρησμό.
Δείτε το βίντεο στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.