, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κατεβασμένα ρολά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

 
magazia
Με εντάσεις και αντιδράσεις άνοιξαν σήμερα Κυριακή, τα λιγοστά καταστήματα- περίπου 15 στον αριθμό- στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες επέλεξαν να αντιδράσουν  στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης- που ορίζει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου- και να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά.
Από την πλευρά της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στην απεργία της Ομοσπονδίας, πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ανάγκασε τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα να… κατεβάσουν ρολά.
Όντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να ανοίξει κανένα κατάστημα, οι εμποροϋπάλληλοι έστησαν «καρτέρι» μπροστά από μαγαζιά πολυεθνικών εταιριών. Σε όσα από αυτά ήταν ανοιχτά, υπάλληλοι και πελάτες έζησαν συνθήκες «ομηρίας», με τους εμποροϋπαλλήλους να απαιτούν να κλείσουν τα μαγαζιά. Έτσι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων αναγκάστηκαν να κατέβασαν τα ρολά με τους υπαλλήλους και τους πελάτες να μένουν μέσα στο κατάστημα έως ότου αυτό μπορέσει να ξανανοίξει.
Όσο για τους ελάχιστους θεσσαλονικείς που επέλεξαν να κατεβούν στην αγορά και να μην αποδράσουν για μια βουτιά στις κοντινές παραλίες, έμειναν να… κοιτούν τις βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων.
 Ε. Καραβ. 
foto1 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto12
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.