, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Κάθε Πάσχα πεθαίνουν στους δρόμους… 41 άτομα"!

τροχαία / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης
“Φέτος ας τσουγκρίσουμε στο σπίτι, όχι στο δρόμο” λέει το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράζουν άνδρες και γυναίκες της τροχαίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (βλ φωτο από Τσιμισκή) Μάλιστα το υπουργείο προστασίας του πολίτη προχώρησε σε ένα ακόμη πιο… ενημερωτικό βήμα, σημειώνοντας στην πίσω πλευρά του φυλλαδίου ότι “Kάθε Πάσχα την τελευταία πενταετία κατά μέσο όρο, 41 συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία, 65 τραυματίζονται σοβαρά και… 637 ελαφρά”!
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών του ΠΑΣΧΑ ως τις 19 Απριλίου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο, έχει λάβει αυξημένα μέτρα, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.
Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των εορτών του ΠΑΣΧΑ, ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων:
Σήμερα Μ.Παρασκευή (10-04-2015) ώρες 06.00΄- 16.00΄, στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο.Θεσ/νίκης-Ν.Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ), καθώς και στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας (από τη Χ.Θ. 11+340 έως τη Χ.Θ. 97+650).
Τη Δευτέρα Του Πάσχα (13-04-2015) ώρες 15.00΄-22.00΄ στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Ν.Μουδανιών – Θεσ/νίκης (από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης), καθώς και στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Καβάλας – Θεσ/νίκης (από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη δ/ση Ρεντίνας).
Την Κυριακή Του Πάσχα (12-04-2015) δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις
ΤΡΟΧΑΙΑ
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι τροχονόμοι έλαβαν οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπου αυτό θα απαιτηθεί, αλλά και εντολές για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα ειδικά συνεργεία, που θα συγκροτηθούν, θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις, με σκοπό αυτοί να λειτουργούν αποτρεπτικά στη διάπραξη παραβάσεων, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων, με σκοπό το συνετισμό των οδηγών που δεν έχουν διάθεση να συμμορφωθούν προς τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δημιουργία κλίματος συνειδητής συμμόρφωσης.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.