, Κυριακή
28 Μαΐου 2023

Κάθειρξη 12 ετών σε άστεγο για τον θάνατο 40χρονης στο ΑΠΘ

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 47χρονο άστεγο αλβανικής καταγωγής ο οποίος καταδικάστηκε για το θάνατο 40χρονης τοξικομανούς που είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένη από τα χτυπήματά του στις 19 Αυγούστου του 2015 στο γρασίδι της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο 47χρονος συνελήφθη έξι χρόνια μετά το έγκλημα στην Ιταλία στα τέλη του 2021 και εκδόθηκε τον Μάρτιο του 22 όταν και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Είχε ταυτοποιηθεί από ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε μπουκάλι μπύρας πού βρέθηκε δίπλα στη 40χρονη και η εμπλοκή του επιβεβαιώθηκε μετά τη σύλληψή του όταν συγκριθεί και το DNA του με υπολείμματα στα χέρια της νεκρής.

Στην απολογία του παραδέχτηκε ότι χτύπησε την τοξικομανή λέγοντας ότι την ώρα που κοιμόταν αισθάνθηκε κάποιον να τον ψάχνει και έτσι αντέδρασε και τη χτύπησε. Ομολόγησε ότι συνέχισε να τη χτυπάει όταν και ο ίδιος δέχτηκε χτυπήματα από τη γυναίκα όπως είπε.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών τον καταδίκασε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ ομόφωνα επέβαλε την ποινή των 12 ετών κάθειρξης.