23:08, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Καθησυχαστικό το ΥΠΕΣ για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών

10d289b81d6eda713cb2f4dbd825e384_XLΔεν διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από τη μείωση του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού σε αυτά, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για κίνδυνο περιορισμού στις ώρες λειτουργίας των σταθμών, λόγω επικείμενης μείωσης ωραρίου του προσωπικού από οκτώ σε έξι ώρες ημερησίως, το υπουργείο αναφέρει ότι το ωράριο είναι μεγαλύτερο των 8 ωρών (07.00-16.00), η δε προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών το πρωί και το μεσημέρι αντίστοιχα, γίνεται σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων τους. Στο πλαίσιο αυτό, η ομαλή λειτουργία των σταθμών δεν διαταράσσεται, καθώς αυτή θα καλύπτεται – όπως και σήμερα – από περισσότερες της μίας βάρδιες εργαζομένων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σταθμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνει σε ανακοίνωση το υπουργείο.
Η μείωση του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ρυθμίζει θέματα ΟΤΑ και κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Σύμφωνα με το υπουργείο, η σχετική διάταξη «αποτελεί αποκατάσταση της οριζόντιας και αδικαιολόγητης εξομοίωσης του ωραρίου των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, με αυτό του διοικητικού προσωπικού, η οποία έλαβε χώρα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας.
Υπενθυμίζεται δε, πως η αύξηση του ωραρίου των συγκεκριμένων εργαζομένων ήταν της τάξης των 10 ωρών εβδομαδιαίως, έναντι 2,5 ωρών για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα». Σημειώνει δε, ότι το σχετικό άρθρο, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου, συγκέντρωσε τα περισσότερα σχόλια, (θετικά στην πλειονότητά τους) όχι μόνο εκ μέρους των εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά κυρίως εκ μέρους πολλών γονέων.
newmoney.gr